Tanzeel

Qur'ān Halqāt

Muslimsk Ungdom i Danmark lancerer nu nogle helt nye Qur’ān Halqāt (Korancirkler), hvor man lærer at læse Allāhs ord på den måde, som Han har åbenbaret dem.

”… Du ser dem lavende rukū’ og sujūd, søgende gunst fra Allāh samt (Hans) tilfredshed. Deres mærker i ansigtet er et spor efter (deres) Sujūd. Dette er deres lignelse i Toraen. Deres lignelse i Evangeliet er som et frø, der sætter sit skud og styrker det, så det bliver stærkt og står rankt på sin stamme og (derved) glæder såerne…” – Koranen 48:29.

Forskellige hold


Man kan vælge imellem tre forskellige hold:


 1. Frøet

  Dette hold beskæftiger sig med de basale færdigheder, der er fundamentet og en nødvendig forudsætning for at kunne læse det arabiske sprog fejlfrit og kvalitetsfyldt. Kursets primære formål er at opøve elevens evne til at orientere sig på tværs af de arabiske bogstaver, vokaler og tegn, samt at opøve elevens evne til at udtale disse korrekt og beherske klar artikulation. Undervisningen består primært af tavleundervisning og vil være todelt mellem teori på tavlen og praktiske øvelser.


 2. Skuddet

  Dette hold adskiller sig meget fra de andre hold. Hvor det forrige og kommende hold er steder, hvor eleven tilegner sig nødvendig teoretisk viden, er dette hold manøvrebanen. Fokus er her at praktisere sin teoretiske viden, eliminere sine læse- og artikulationsfejl og øge sin læsehastighed. Herudover opnår du på dette hold et mere kontinuerligt forhold til Koranen.


 3. Stammen

  Eleven vil her tilegne sig viden om de forskellige regler indenfor tajweed på et grundlæggende niveau. Tajweed kommer fra ordet jawwada arabisk og betyder at forskønne, pynte eller perfektionere noget. Eleven vil kunne identificere og korrekt udtale de talrige regler og vil være i stand til at kunne lære fra sig. Undervisningsformen foregår ved tavle og er interaktiv med dialog mellem elever og underviser, således eleven bedre kan forstå og implementere reglerne. Yderligere er undervisningen også praktisk, således eleven får mulighed for at identificere reglerne i en mushaf og udtale dem. Derudover vil underviseren demonstrere og instruere i korrekt udtale. Formålet er at kunne læse koranen som den blev åbenbaret til Profeten Muhammad (Fred og velsigelser være med ham).


I roligt tempo vil man efter deltagelse på ét niveau være klar til det næste. Giver man det en skalle, er det muligt at blive så god, at man efter Frøet (1) kan springe direkte til Stammen (3).

Tid


Forløbet strækker sig over 19 uger. Efterårssemesteret starter midt september til midt januar, og forårssemesteret er fra februar til juni. Undervisningen foregår ugentligt:


 • For kvinder: tirsdag kl. 18-20
 • For mænd: torsdag kl. 18-20


Udover den ugentlige undervisning, kræves det at man dagligt afleverer en lektie på minimum 15 minutter, som i takt med tiden bliver til mere, samt at man sender en lydoptagelse af dette til sin underviser.

Sted


Undervisningen vil som udgangspunkt foregå i Wakf København – Dortheavej 45, 2400 KBH NV, men sammen med sin underviser og hold kan man eventuelt beslutte at mødes et andet sted.


Pris


Ét forløb á 19 uger koster 350 kr., som skal betales ved tilmelding. Hvis økonomien er en hindring, ser vi om en løsning kan findes.


Tilmelding


Der er begrænsede pladser, og ens tilmelding er først gyldig efter betaling.


Man skal som udgangspunkt være minimum 15 år for at tilmelde sig.


Tryk på det hold, du ønsker at tilmelde dig.


Mænd

Tilmelding lukket.


Kvinder

Tilmelding lukket.

Aktiviteter

Tirsdag:

Tanzeel Akademi (årgang 2019)

Qur'ān Halqāt (søstre)


Torsdag:

Qur'ān Halqāt (brødre)

Copyright © Tanzeel 2019