KURSUSMÅL

En kursist, der har gennemført alle fire niveauer og fuldt ud har opfyldt målene for forløbet vil kunne læse Koranen flydende med alle recitationsregler (تجويد) på den måde, der kaldes Hafs 'an Asim igennem al-Shatibiyyah, som majoriteten af muslimer i dag reciterer på. Denne kursist er nu klar til at fortsætte og lære at forstå Koranen på arabisk og/eller memorere den.

NIVEAUER

" ... Deres lignelse [...] er som et frø, der sætter sit skud og styrker det, så det bliver stærkt og står rankt på sin stamme, der glæder såerne... " – Koranen 48:29.

TID

Et forløb på et af ovenstående 4 niveauer strækker sig over ét semester eller 19-20 uger inklusiv eksamen og ceremoni. Efterårssemesteret starter slut august, og forårssemesteret starter i februar.  Undervisningen foregår ugentligt:


For kvinder: tirsdag kl. 18-20

For mænd: torsdag kl. 18-20

LOKATION

Undervisningen foregår i Det Islamiske Trossamfund i København på adressen Dortheavej 45, 2400 KBH NV.


STØTTE

Medlemmer af Muslimsk Ungdom i Danmark støtter med 99 kr. månedligt for at være en del af forløbet. For ikke-medlemmer er beløbet 249 kr. Første betaling sker ved semesterstart. 

ADGANGSKRAV

Der er ingen adgangskrav for at blive optaget på niveau 1, udover at man er mellem 15-40 år. Adgangskravene på niveau 2-4 fremgår på denne side.

VIGTIGE DATOER 2023/2024

Efter endt ansøgningsperiode vil vi gennemse ansøgningerne og tilbyde plads til udvalgte kursister.


Vi udvælger kursister baseret på flere kriterier, bl.a. om man er medlem af Munida, om man tidligere har søgt ind uden at få plads, om ens ægtefælle/familie allerede går på et hold, m.m.


Opdateret: Vi giver svar på ansøgninger søndag d. 21 januar kl. 23:59 per mail.

LÆREBØGER

Niveau 1

Niveau 2 og 3

Niveau 4 (Såeren)

Ved semesterstart køber man den lærebog, man skal bruge på niveauet.

ANSØGNING


Ansøgningsperioden er lukket, og du kan derfor først ansøge til efter sommer 2024.