DE FIRE NIVEAUER

NIVEAU 1: FRØET


Dette hold starter helt fra bunden, hvor man lærer at læse det arabiske alfabet med de basale vokaler og tegn. Undervisningen består primært af tavleundervisning og vil være todelt mellem teori på tavlen og praktiske øvelser.


Man skal vælge dette niveau, hvis man opfylder én eller flere af følgende punkter:


 1. du kan ikke det arabiske alfabet
 2. du kender ikke tegnene fatha, kasra, damma, sukun, tanwin, shaddah og madd (lange vokaler)
 3. du kan ikke åbne Koranen og læse den på arabisk.


Man består dette niveau, når man kan åbne Koranen og læse den langsomt på arabisk, herunder at man kender til og kan implementere de tre vokaler (fathah, kasrah og dammah), tegnet for vokalløshed (sukun), tanwin, shaddah, madd (lange vokaler), stumme bogstaver og hamzat al-wasl.

NIVEAU 2: SKUDDET


Fokus på dette niveau er ikke ny teori, men at praktisere sin teoretiske viden, eliminere sine læse- og artikulationsfejl og øge sin læsehastighed. Herudover opnår du på dette hold et mere kontinuerligt forhold til Koranen. Dog vil man også blive introduceret for nogle af de vigtigste tajwid-regler, som man vil lære mere om på niveau 3.


Man skal vælge dette niveau, hvis man opfylder ovenstående under niveau 1 og man er mere end 5 minutter om at læse en hel side højt fra Koranen på arabisk, som man ikke har øvet i forvejen.


Man består dette niveau, når man kan læse Koranen højt på arabisk nogenlunde flydende uden ofte at stoppe ofte og man er maksimalt 5 minutter om at læse en hel side højt med korrekt udtale af bogstaver, man ikke har øvet på.

  NIVEAU 3: STAMMEN


  Eleven vil her tilegne sig viden om de forskellige regler indenfor tajweed på et grundlæggende niveau. Undervisningsformen foregår ved tavle og er interaktiv med dialog mellem elever og underviser. Yderligere er undervisningen også praktisk, hvor man læser Koranen og bliver rettet. 


  Man skal vælge dette niveau, hvis man enten har bestået niveau 2 hos os eller man kommer udefra og kan de ting, der står i sidste afsnit under niveau 2.


  Man består dette niveau, hvis man 1) kan læse Koranen flydende på arabisk og sjældent stopper op, 2) er maksimalt 4 minutter om at læse en hel side højt, man ikke har øvet på, 3) praktserer reglerne fra niveau 1 samt 4) at man implementerer de basale tajwid-regler i sin læsning, herunder:


  1. Starter nogenlunde korrekt på Hamzat al-Wasl
  2. Standser korrekt i slutningen af ord
  3. Vide hvad stoptegnene generelt betyder
  4. Udtaler bogstaverne og deres egenskaber korrekt, især Qalqalah og Hams
  5. De fire og tre regler for henholdsvis ن og م
  6. Idgham
  7. Mudud i de korrekte længder.

  NIVEAU 4: SÅEREN


  Formålet på dette niveau er at komme helt i dybden i tajwid med henblik på selv at blive underviser, hvis man kommer igennem nåleøjet. Der vil være ca. 70% fokus på teori og 30% på læsning. Der vil også indgå projektarbejde, som man arbejder på i løbet af semesteret og skal aflevere til eksamen.


  Man skal vælge dette niveau, hvis man enten har bestået niveau 3 hos os eller man kommer udefra og kan de ting, der står i sidste afsnit under niveau 3.


  Man består dette niveau, hvis man


  1. kan læse Koranen flydende på arabisk næsten uden at stoppe op
  2. er maksimalt 2-3 minutter om at læse en hel side højt, man ikke har øvet på
  3. praktiserer alle tajwid regler og retter sig selv, hvis man laver en fejl
  4. består projektarbejdet.